Prvi projektni naslovi stigli su na police knjižara

Projekt Knjige na plaži započeo je u veljači 2023. Naši prevoditelji zasukali su rukave i osigurali da već u trećem mjesecu projekta izdamo tri nova naslova!

Jan De Kinder: Moja baka

Prevela Romana Perečinec

Tvrdi uvez, 32 stranice. Preporučena dob: 4+

Moja baka

Prekrasan stil Jana De Kindera hrvatskim je čitateljima već poznat iz slikovnice “Veliki Vuk, a boji se šume…”, a ova slikovnica još jednom potvrđuje njegovo majstorstvo ne samo kao ilustratora, već i kao autora. Priča o odnosu djevojčice i njezinih bake i djeda ruši predrasude o starijim osobama. Dok su obiteljske teme u slikovnicama često sentimentalne, ova slikovnica na osvježavajuć način dočarava bliskost kakvu bi mnogi poželjeli!

Gostovanje Jana De Kindera na Dječjem festiValu u Jesli

Alberto Lot: Uhvatio sam gnoma

Prevela Iva Hlupić

Tvrdi uvez, 64 stranice. Preporučena dob: 3+

U ovoj šarenoj knjizi skriva se jedan nestašni gnom! Onaj koji napravi nered u kući i pojede bombone. Ovo je prvi naslov talijanskog ilustratora i pisca Alberta Lota preveden na hrvatski, a njegov tekst oživila je za naše čitatelje mlada prevoditeljica Iva Hlupić.

Vane Kosturanov: Djevojčica i grad

Tvrdi uvez, 32 stranice. Preporučena dob: 4+.

Vane Kosturanov ovom slikovnicom za djecu pretškolske dobi progovara o problemima u odnosu između ljudi i prirode do kojih dolazi povećanjem urbanizacije. No ne brinite, ova je slikovnica puno vedrija nego što prvih par stranica daje naslutiti – na svakoj sljedećjoj stranici nalazi se tračak boje više dok ne dođemo do kraja, u bogatsvo šarenog grada koji živi u skladu s prirodom.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *